Odběr novinek – maily


Chcete-li pravidelně získávat nový obsah z vašich oblíbených webových stránek, můžete je pravidelně navštěvovat a požadované články či příspěvky si hlídat sami. Je to však časově náročné a jistě byste našli i jiné nevýhody. Druhou variantou je pak tzv. odběr novinek, který veškerou práci odvede za vás a ušetří tak především váš čas. V tomto článku si řekneme o odběru pomocí mailu.


Popis:
Jedná se pravděpodobně o nejpoužívanější možnost. Důvodem může být fakt, že mail je stále nejvyužívanější elektronickou formou komunikace. Princip této služby spočívá jednoduše v tom, že na vašich oblíbených serverech zanecháte svoji mailovou adresu, na kterou vám budou pravidelně zasílány notifikace (oznámení), že se na webu objevila novinka – článek, video či jiný příspěvek. K odběru se lze přihlásit různými způsoby – asi jste se už setkali s vyskakovacími okny či formuláři. Z odběru se lze pochopitelně i kdykoli odhlásit.

Ukázky:
Jednou z variant bylo již zmiňované vyskakovací okno, které se objevilo automaticky i po vstupu na tuto stránku. Jinou variantou může být i odkaz s vyskakovacím oknem – pro příklad klikněte zde. Pravděpodobně nejčastěji však najdete možnost odběru pod článkem, videem či jiným příspěvkem. Důvodem je, že vyskakovací okna, je-li jich nadměrné množství, některé uživatele obtěžují. Přihlášení k odběru také velmi často najdete v zápatí celého webu.

Největší internetový server pro sdílení videosouborů YouTube má tlačítko odběru na domovské stránce kanálu nebo pod videi. Pro odběr musíte být přihlášení tzn. musíte mít zřízený účet u Google, jehož je YouTube dceřinou službou. Účet u Google má zpravidla každý, kdo má ve svém mobilním zařízení operační systém Android. Jinou variantou přihlášení k odběru nových videí na YouTube může být i zde odkaz s vyskakovacím oknem – pro příklad klikněte zde.

Další možnosti:
Mezi další varianty odběru novinek patří využití RSS informačních kanálů. Tomuto nástroji se budeme věnovat v některém z dalších článků. 

Odběr tohoto webu Odběr pouze YouTube

 

Doporučit: